Vanliga frågor

Här hittar du svar på några vanliga frågor man kan ha angående vår verksamhet, våra produkter eller schack i allmänhet!

Varför borde jag välja Chessmate?

Vi på Chessmate tycker det är viktigt att ha ett utbud som matchar allas behov, oavsett om man spelar på blodigt allvar eller bara för skoj. Vi vill vara din partner i schackvärlden och göra det lätt och inspirerande för dig att göra ett bra val med förtroende för att vi kommer leverera!

Vi gör allt vi kan för att vara konkurrenskraftiga på marknaden utan att skära ner på kvalité, vilket exemplifieras av att våra schackbräden är hundratals kronor billigare än samma schackbräde hos en konkurrent. Vi vill inte att ett högkvalitativt schackset som håller en livstid ska kosta en förmögenhet, helt enkelt! 

Kan jag räkna med att min betalning är säker hos er?

Att välja en vettig betallösning är inte lätt alla gånger. Däremot har vi integrerat vår hemsida med bland annat Klarna, vilket vi hoppas kan öka ditt förtroende för att dina pengar är i trygga händer när du handlar hos oss. Google pay, Apple Pay och Paypal är andra betalmetoder som finns integrerade i vår hemsida. Vi jobbar ständigt efter att uppnå en sömlös och problemfri kundupplevelse, och kan därmed komma att uppdatera våra betallösningar i framtiden om vi tror det kommer att förhöja din upplevelse. Summan av kardemumman: Ja, självklart är din betalning säker hos oss!

 

Hur behandlar ni mina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter enligt rådande dataskyddslagar. Vår policy för hur vi behandlar dina personuppgifter kan du läsa här.

 

Hur kan ni bidra till min verksamhet?

Ett av våra primära mål på Chessmate är att sprida schack i Sverige, och kanske hela Norden en dag. Vi önskar kunna hjälpa verksamheter med schackspel, schackklockor och annat material som kan behövas för att möjliggöra tävlingar eller andra evenemang där schack är involverat! Vi tar sikte på att utöka vårt sortiment ytterligare för att bli en ännu bättre vän till schackklubbarna, och vi hjälper gärna din verksamhet!

Om du är intresserad av vad vi kan hjälpa just din verksamhet med, kontakta oss på info@chessmate.se eller via vårt kontaktformulär så svarar vi strax därefter.        

Vad innebär "Staunton" egentligen?

Som du kanske märkt stämplar vi många av våra schackpjäser med frasen "Staunton" i titeln. Detta innebär kort och gott att pjäserna är tillverkade i det format som är rekommenderat av den internationella schackfederationen (FIDE). Staunton-formatet är alltså det som är standarden för tävlingsinriktat schack.

Staunton-formatet omfattar bland annat pjäsernas motiv och symbolik, dess storlek i förhållande till varandra och dess form.